Nog
986
dagen

Nog 986 dagen

Wij dagen je uit!

Het samengaan van Uden en Landerd in de nieuwe gemeente Maashorst biedt nieuwe mogelijkheden op veel gebieden. Wat vind jij als inwoner belangrijk? Welke kansen en mogelijkheden zie jij bij deze gemeentelijke herindeling. Lees hier hoe je kunt meewerken aan een gemeente waar het leven nóg beter is.

Doe, denk, praat, werk, maak mee; samen maken we de nieuwe gemeente Maashorst.

Wij dagen je uit! Tijdens verschillende creatieve uitdagingen kun je laten weten hoe jij de toekomst  van de gemeente Maashorst ziet. En op welke manier je graag wilt meedoen.


Dit zijn de uitdagingen: 


Zet iemand die in jouw ogen iets waardevols gedaan heeft voor de gemeenschap op een leuke manier in het zonnetje. Film jouw actie. Op die manier krijgen we een beeld van dingen die jij belangrijk vindt.


Ontwerp de nieuwe vlag van de gemeente Maashorst. Welke kleuren en symbolen wil jij erop zien? En waarom? Op die manier geef je aan welke identiteit de gemeente Maashorst straks moet uitstralen.


Zoek iemand uit de andere gemeente, iemand die je nog niet kent. Maak op een verrassende manier contact en fotografeer de actie. En vertel hoe je dat ervaart. Een aantal voorbeelden: Schud elkaar zo raar mogelijk de hand. Zoek naar drie dingen die jullie gemeen hebben. Vraag aan een vreemde of je samen op de foto mag terwijl je hem/haar optilt. Houd samen met een onbekende een sinaasappel in de lucht, zonder je handen te gebruiken. (Twee of drie sinaasappels mag ook.) Kijk met een onbekende een minuut lang in elkaars ogen. Of wissel van kleding met de onbekende. Hoe meer kledingstukken, hoe beter.


Maak een foto van de meest bijzondere plek in je omgeving en beschrijf wat we zien. Schrijf er bijvoorbeeld een anekdote over die plek bij. Of beschrijf een gebeurtenis op deze plek.


Wat zou je samen met de gemeente willen doen en waarom? Omschrijf dit als een uitdaging in een kort filmpje. Benoem ook hoe je zou kunnen helpen! De leukste 5 uitdagingen voeren we uit.


Beschrijf in een contactadvertentie wat voor contact je met de gemeente wilt en ook waar en hoe. Begin met een beschrijving van jezelf.


Maak een foto van jouw favoriete landschap in de gemeente Maashorst. En voeg een korte beschrijving toe: hoe verwacht je dat het er over vijf jaar uitziet? En zou je dat graag anders zien? Zo krijgen we een idee van jouw wensen voor het buitengebied.


Heb jij slimme oplossingen voor het ontbreken of slecht bereikbaar zijn van voorzieningen zoals brievenbussen, bushaltes, zwembad, en dergelijke ? Geef jouw oplossing in de vorm van een instructie als tip voor anderen. Beschrijf je tip in drie stappen met foto’s.


Maak een product dat goed bij de nieuwe gemeente past, bijvoorbeeld een gebakje of een biertje. Het kan van alles zijn. Laat het product zien en licht het toe in een filmpje van 1 minuut. De 5 mooiste producten worden 24 juni aangeboden op het Gemeente Maashorst Festival.


Bedenk zelf een leuke , spannende uitdaging voor iemand anders! Bijvoorbeeld voor een raadslid, een bestuurder, een ambtenaar of een andere inwoner. Geef in een kort filmpje aan wat je van hem/haar verwacht, maar ook waarbij je eventueel zou kunnen helpen.


Wat doe je met het resultaat van je uitdaging?

Mail het resultaat naar welkom@opwegnaargemeentemaashorst.nl.
Bekijk hier de ingestuurde resultaten


Deel het resultaat op social media en gebruik daarbij #gemeentemaashorstfestival