Nog
67
dagen

Op weg naar gemeente Maashorst

Nog 67 dagen


Maashorst nader bekeken


Landerd en Uden willen samen één Maashorstgemeente zijn. Een groene gemeente met een stevige ambitie qua dienstverlening, voorzieningen en werkgelegenheid en met sterke kernen rondom natuurgebied De Maashorst. Een gemeente die er toe doet in de regio, die iets te vertellen heeft en zo goed voor haar inwoners kan zorgen. Een gemeente met zes krachtige kernen en een sterke identiteit. Gelegen in en om natuurgebied De Maashorst kan ze zich met recht hart en longen van Noordoost Brabant noemen.

Bewoners uit de kernen worden betrokken bij het herindelingsproces. Zo ontstaat een gemeente die recht doet aan haar inwoners. Een gemeente waar mensen zich samen inzetten voor goed wonen, werken en recreëren. Waar inwoners, ondernemers, verenigingen en maatschappelijke organisaties de ruimte en kans krijgen om hun omgeving nog fijner te maken! 

We gaan met inwoners, ondernemers, medewerkers, bestuurders en maatschappelijke organisaties in gesprek.  We zochten ze op en gingen met ze in gesprek. Hieronder lees je het eerste portret.


Dagmar van Deurzen  -  kwartiermaker | beoogd gemeentesecretaris Gemeente Maashorst


Podcastserie


De komende periode gaan we in gesprek met inwoners en laten we u meeluisteren. Via een podcast kunt zelf horen hoe inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en andere denken over de nieuw te vormen gemeente Maashorst. U kunt de podcast beluisteren via Spotify maar ook via iTunes. Zoek op Gemeente Maashorst en dan vindt u de aflevering met Mirjam van Ree. Of klik op de link hieronder om direct de aflevering te beluisteren.

Aflevering 5 Guus Weitzel en burgemeester Marnix Bakermans

Guus is een zeer betrokken inwoner van Reek. Hij praat samen met burgemeester Bakermans over de verbinding in de dorpen van Maashorst. 

Vorige afleveringen

Aflevering 1 Ruud Alofs en wethouder Gijs van Heeswijk

Aflevering 2 Mirjam van Ree, directeur IKC Raam en IKC Den Dijk en Udens wethouder Gijs van Heeswijk

Aflevering 3 Jeroen van den Heuvel en wethouder Gijs van Heeswijk

Afl. 4 Joep Manders met burgemeester Marnix Bakermans